De fabriek sluit de deuren

Jeugdtheatergezelschap De Nietjesfabriek sluit na 5 jaar de deuren. Freek Mariën en Sarah Van Overwaelle willen elk een eigen traject uitstippelen, dat in visie, inhoud en vorm verschillend is van elkaar. De twee zullen volop en compromisloos inzetten op de ontwikkeling van hun eigen theatertaal.
Dit nieuwe parcours sluit hernemingen of verdere projectmatige samenwerkingen in de toekomst echter zeker niet uit. 

Regisseur/tekstschrijver Freek Mariën start samen met zakelijk verantwoordelijke/dramaturge Ruth Mariën een nieuw gezelschap, Het Kwartier, dat zich naast jeugdtheater ook op volwassenentheater zal richten. Een sterke inhoudelijke basis, onderzoek, experiment, tekst en dramaturgie zullen hierin centraal staan. Freek Mariën zal hiervoor samenwerkingen met diverse huizen en (jonge) gezelschappen aangaan.

Actrice/vormgeefster Sarah Van Overwaelle start het nieuwe jeugdtheatergezelschap Het WOLK op. Het WOLK staat voor dromen, fantaseren, met je hoofd in de wolken lopen en dit overbrengen op het volk, op de wereld, op je publiek. Ze focust hier op sterk beeldende voorstellingen die grote verhalen vertellen zonder taboes uit de weg te gaan. Ze wil uitdagen en prikkelen met haar eigen versie van de complexe realiteit. 

 
Volgend seizoen (2015-2016) maakt Sarah Van Overwaelle de nieuwe, reeds geplande voorstelling 'Stof'(6+) met Het WOLK. Freek Mariën herneemt de voorstelling 'Wachten en andere heldendaden' (8+)met Het Kwartier en maakt tijd om zijn nieuwe plannen voor te bereiden.

 

Wij willen iedereen bedanken voor het mooie traject dat we De Nietjesfabriek hebben doorlopen, en hopen jullie mee te nemen op onze nieuwe avonturen. 

 

Bedankt!

 

Please reload